Sopiiko kuohuviini rippijuhliin? - Vastaus riippuu siitä, missä päin Suomea asuuMoni haluaisi juhlistaa rippijuhlia tarjoamalla vieraille kuohuviiniä, mutta empii sitä, koska päivänsankari itse on alaikäinen eikä voi sitä juoda. Jotkut myös miettivät, ettei kirkollisiin juhliin alkoholi sovi, vaikka toisaalta häissä on alkoholia tarjolla usein runsaastikin. Alkoholin tarjoamista puoltavatkin jakaantuvat kahteen ryhmään, toisten mielestä alkoholia voi tarjota myös rippikoululaiselle skoolaamiseen ja toisten mielestä alaikäisen lasiin kuuluu  Pommac. Sallivammalla linjalla olevat ärsyyntyvät kukkahattutädeistä, liioista säännöistä, puolustavat luontevaa suhdetta alkoholiin ja tapaan juhlia skumpan avulla milloin mitäkin.  Mielipide siitä, sopiiko alkoholi rippijuhliin jakaa suomalaisia. Osan mielestä kuohuviini sopii hyvin ja osan mielestä ei. Kysyin Punaviiniä ja kulttuuria -tutkimuksessa[1] sitä, mitkä juomat ihmisten mielestä sopivat erilaisiin tilanteisiin (katso yhteenveto tästä). Aika monen mielestä kuohuviini sopii rippijuhliin ja jos on ruokatarjoilua, myös viini ruokajuomana on ok. Sen sijaan aika harvan mielestä olut tai konjakki sopii rippijuhliin:


Tuloksissa ei ole juuri mitään eroa taustaryhmittäin. Eli olennaista eroa ei ole naisten ja miesten välillä, eri ikäisillä ihmisillä tai koulutuksen mukaan:Sen sijaan kulttuuri eri puolilla Suomea näyttää vaihtelevan. Kun Itä-Suomessa ja Hämeessä skumppa rippijuhlissa on täysin tavallista, ollaan Länsi-Suomessa kriittisempiä sen suhteen. Kiitos kuvasta Rosen Georgiev at FreeDigitalPhotos.net

[1] Miration tekemät tutkimukset: Punaviiniä ja kulttuuria (2016) ja Punaviiniä ja kesäkulttuuria (2016), vastaajia yhteensä 218. Katso lisää Miration tutkimuksista tästä. 
Kommentit